• da
  • en
  • de

Ny forpagter

Download som PDF

Gjerrild Vandrerhjem søger nye forpagtere. Vandrerhjemmet er beliggende på den nordligste del af Djursland, kun 13 km fra Grenå, omgivet af skov, strand og skønne landlige omgivelser.

Vandrerhjemmet er indrettet i en gammel remise. Der er 24 værelser, hvoraf 20 er med eget bad og toilet og en skøn gammel togvogn der, fungerer som sovesal med 16 sovepladser. Desuden rådes der over godt industrikøkken samt moderne kursus og mødefaciliteter.

Ønsker vores gæster selv at lave mad, foregår det i gæstekøkkenet, hvor der også findes bad og toilet som fællesfaciliteter.

Den gamle, atmosfærefyldte bygning indeholder herudover fællesområder med spisestue og tv-stue samt kontor og reception.

De gamle bygninger er en historie for sig selv og giver stedet sjæl og atmosfære.

Udover at byde gæster fra nær og fjern på overnatning i en af de ca. 100 senge på vandrerhjemmet – tilbyder vi også afholdelse af fester, lejrskoler, kurser, møder m.m.

Vi tilbyder:

 • En god forretning med mange muligheder for at videreudvikle både stedet og produkterne.
 • Karakteristiske vedligeholdte rammer med det nødvendige inventar.
 • Mulighed for hjælp til midlertidig beboelse samt naboer i en af Djurslands bedste landsbyer.
 • En perle på Djursland omgivet af skov, natur og skønne strande.
 • En enestående chance for at nyde en ny livsstil væk fra storbyernes stres og jag.

Vi søger:

 • Selvstændige og motiverede forpagtere, som er villige til at hoppe ud i hvervet som vandrerhjemsværter – en livsstil, som kræver engagement og gåpåmod.
 • Gerne en eller flere personer som har erfaring indenfor området – herunder køkken, økonomi, administration, vedligeholdelse og ikke mindst kundeservice.

Har du/I:

 • Gode visioner
 • Økonomisk indsigt
 • Store servicegener
 • Tekniske færdigheder
 • Administrative evner
 • Lysten til at hygge om vores (dine) gæster….

Så kom på besøg eller send en ansøgning.

 Sidste frist for ansøgning d. 1. oktober 2018 – samtaler ultimo oktober.

Ansøgningen sendes til Den selvejende Institution Djursvold v/ Hans Jørgen Pedersen, Gjerrild Bygade 23, Gjerrild, 8500 Grenå eller mailes til familien_bjerre@hotmail.com

___________________________________________________________________________________________________

Lidt om de eksterne faktorer

Bygningerne og faciliteterne

Hovedbygningen er indrettet i den gamle remise, som er opført i starten af 1900-tallet. Den har fungeret som remise indtil midt i 50’erne – hvor banen blev nedlagt.

 

 

 

 

 

I 1973 blev tilbygningen med de 20 værelser bygget og den gamle remise blev til vandrerhjem.

Gjerrild Vandrerhjem er omkranset af skov og stranden ligger blot 3 kilometer væk. Her er der mulighed for at nyde de varme sommerdage på den hvide sandstrand og få sig en dukkert sammen med familien.

Den nordøstlige kystlinje er et paradis for lystfiskere og undervandsjægere. Ofte bliver tålmodigheden belønnet med en stor havørred eller pighvar, der har særdeles gunstige forhold på den hvide kalkbund omkring Sangstrup- og Karlby Klint.

Skovene omkring er perfekte til vandreture eller en tur på cyklen.

Vi råder over 20 værelser med hver 4 senge samt toilet og bad. 3 værelser uden toilet og bad samt en hyggelig togvogn med plads til 16 sovende.

På første sal har vi 2 fine møde-/kursus lokaler med plads til hhv. 70 og 25 personer.

Spisesal, tv-stue, gæstekøkken samt stort velfungerende industrikøkken.

Vandrerhjemmet er meget børne- og familievenligt, med masser af plads og aktiviteter.

Nuværende forpagtere og ansatte

 Nina og Stephen Barrett har været værtspar siden november 2016.

På vandrerhjemmet har der i 2018 været en fast stab på 5-6 unge mennesker til hjælp i køkken og rengøring, et par frivillige hjælpere samt en kok, som har stået for sommerbuffeten og større arrangementer.

Nina og Stephen valgte at ”springe ud” som vandrerhjemsværter med klare intentioner om at teste, om livsstilen var noget for dem. En livsstil, som kræver 120% engagement, samt lysten til at være der for gæsterne.

 ”Aftalt var at afprøve jobbet i 2 år. Vi har desværre måttet sande, at livsstilen ikke helt var noget for os. Vi elsker at byde vores gæster velkommen og sørge for, at de får det bedste ophold på Danmarks hyggeligste vandrerhjem. Men det at være selvstændig, ”at have is i maven” og selv at kunne håndtere ALLE opgaverne på et overnatningssted, har vi desværre ikke kunnet forenes med.” siger værtsparret.

”Der er mange opgaver, som skal løses på et vandrerhjem. Det mest optimale er at man selv skal kunne klare de fleste – køkken, administration, kundekontakt, salg og markedsføring, praktiske opgaver, bogholderi m.m. – og der har vi desværre ikke kunnet klare alle selv.

Vi har haft en formidabel oplevelse ud af de sidste 2 år og vi har lært enormt meget, men vi vælger at stoppe mens vi stadig synes det sjovt.

Vi ønsker de nye forpagtere al muligt held og lykke. Håber at de vil køre det videre som et sted, hvor gæsterne føler ”at de kommer hjem”. Vi står naturligvis til rådighed ved overtagelsen.” siger Nina.

Den Selvejende institution Djursvold

Djursvold er den forening som ejer vandrerhjemmet – bygninger og inventar. Dens formål er at drive vandrerhjem i bygningerne. Bestyrelsen består af 5 medlemmer, hvoraf 2 er udpeget af Norddjurs Kommune.

Danhostel.dk

Gjerrild Vandrerhjem er en del af Danhostel-kæden, der fungerer som en frivillig forening og finansieres udelukkende af kædens vandrerhjem via medlemskontingenter. Der er 64 medlemmer fordelt over hele landet. Kædens bestyrelse består af syv personer og er repræsenteret af både værter, ejere og brugere. Dette sikrer en fælles inddragelse i alle beslutninger og kædens drift sker på både professionel og kommerciel vis. Danhostel arbejder målrettet for kontinuerligt at udvikle kæden, så standarden fortsat lever op til gæsternes forventninger. Som medlem af Danhostel-kæden får du en række fordele samt adgang til en lang række ydelser, som letter din hverdag, understøtter dit arbejde og er med til at styrke dit image.

Det er naturligvis valgfrit om man vil opretholde samarbejdet med kæden.

Gæster og arrangementer

Årets bookinger består hovedsageligt af feriegæster i sommersæsonen – skolernes sommerferie.  Skuldersæsonerne byder på to forskellige kundegrupper – kursister i hverdagene samt fester og familie-kom-sammen i weekenderne. Desuden har vi lejrskoler og mindehøjtideligheder. I december, januar og februar er der meget stille på vandrerhjemmet. Her er der mulighed for at restituere, renovere og vedligeholde eller finde på nye tiltag.

Bookinger 2019

Vi har allerede på nuværende tidspunkt mange bookinger i den første del af 2019. Fortrinsvis kurser og familiefester.

Gjerrild by

I Gjerrild er der noget for enhver smag: Masser af fællesskab i aktivgrupper og foreninger. Et idyllisk, roligt og børnevenligt landsbymiljø med busforbindelser, friskole, børnehave, købmand, Gjerrild Kro, Sostrup Slot m.m.

Læs mere på www.gjerrild.net

Kom forbi til en kop kaffe og en snak om mulighederne – ring på 40224199